Samen een tuinontwerp maken bij u thuis

 Samen maken we ter plekke een natuurlijk tuinontwerp bij u thuis in ongeveer één dagdeel. Kleine tuinen verdienen net zoveel aandacht als grote tuinen, en zijn meestal uitdagender om goed te ontwerpen. Maar er is meestal meer mogelijk dan u denkt!

Vaak is de tuin een erfenis van de vorige bewoners en zijn meerdere onderdelen, zoals een terras, boom of grasveld, prima bruikbaar, maar moet de rest veranderen. Regelmatig is de complete tuin aan verandering toe en beginnen we met een schone lei. Soms mist u iets in de tuin waar u de vinger niet op kunt leggen.

Ik kan dat wel. We inventariseren samen de knelpunten en passen de sfeer, stijl, vorm of functie van uw tuin aan zodat deze wel klopt met uw wensen. Wilt u natuur creëren met allerlei biotopen, of een strakke formele tuin. Een familie/leeftuin, of een beschut meditatie oord. In al mijn ontwerpen ligt de nadruk op creativiteit, biodiversiteit en functionaliteit. We maken een nieuw plan met plattegrond, op schaal, met legenda en in kleur.

Als ik vertrek is het ontwerp klaar. Eventueel kan ik daarna een offerte maken (gratis) of een uitgebreider beplantingsplan.

Voorbeelden van sessie ontwerpen:

Landschapstuin samen ontworpen tijdens een sessie.
Een klein voortuintje verdient ook een ontwerp!