Een compleet beplantingsplan kiest u als u een grote plantdiversiteit wenst, behoefte heeft aan een subtiele afstemming en uitwerking van details in de beplanting belangrijk vindt. Bij het maken van een beplantingsplan hou ik rekening met vele factoren; licht of schaduw, droog of nat, zand- of kleigrond, bloeitijd, plantsilhouet, bladvorm, onderhoudsbehoefte. Maar bovenal; uw smaak.
Daar waar de één een mini-ecosysteem met kruid- , struik- en boomlaag met plek voor vogels, bijen en vlinders ambieert, wil de ander een minimalistische tuin met een eenvoudige raak gekozen beplanting die als groene elementen de ruimte vormen. Alles is goed, mits kloppend vorm gegeven.
Planten die ik zelf graag gebruik zijn bijvoorbeeld prairieplanten zoals, Purperhoed, Dropplant, Veronicastrum, siergrassen, of struiken als Glansmispel, Krentenboom en Vlinderstruik. Een flink deel zal uit inheemse beplanting bestaan, wat goed is voor insecten en vogels. Een geweven, natuurlijk ogende beplanting vind ik te verkiezen boven een uniforme groepsbeplanting. Vooral in stadstuinen (met veel muren en schuttingen) plaats ik klimplanten en bij landschapstuinen gebruik ik struikengroepen met bolgewassen en bodembedekkers gecombineerd met forse vaste planten en siergrassen.
Tijdens een gesprek van ongeveer 3 uur inventariseer ik uw wensen en de mogelijkheden. Daarna meet ik uw tuin op. Vervolgens maak ik de daarop volgende weken een ontwerp. Het plan bevat een getekende plattegrond met plantlijsten. In de plantlijsten staan uiteraard Nederlandse en Latijnse namen, te gebruiken hoeveelheden en plant bijzonderheden. Een week nadat u het plan hebt gekregen maken we een afspraak voor een toelichting; telefonisch of bij u thuis.