Klantreacties

Hieronder enkele reacties van tevreden klanten:

Vanmiddag, aan het eind van de middag hebben we even staan glunderen in onze nieuwe schuur.
Wat een ruimte! Echt een goede extra!
Heel blij mee en we zijn super tevreden dat jullie weer zo’n mooie klus voor ons hebben gedaan.

En nou moet het mooie ‘zoet’ van al het groen nog komen! We kijken ernaar uit.

Hartelijke groet
Annette, november 2017

Bedankt voor de bonus plantenlijst! Super! Er staan echt mooie soorten op. Ik hoop dat ik er uit ga komen en anders weten we je te vinden! We hebben nog veel gepraat over het ontwerp en denken er nu aan om naast de schutting tegen de garage aan een carport te maken die we dan ook helemaal laten begroeien.

Heel erg bedankt voor je tijd en energie. Het is een hele goede ervaring voor ons geweest en we gaan je zeker ook bij familie, vrienden en kennissen aanbevelen mochten zij met de tuin aan de slag gaan.

–Marijke, September 2017

Ik krijg alleen maar positieve reacties op mijn nieuwe tuin, en dan moet het voorjaar nog goed en wel beginnen!

De tuin is veel ruimtelijker geworden, echt een enorme verbetering. Michiel, ik ben erg tevreden over zowel het eindresultaat als je manier van werken.

Communicatie, afspraken, het verliep allemaal perfect. Ties, jij ook bedankt!

–Betty, april 2017

Mijn tuin werd van een vreugde een kwelling, vol zevenblad, winde en kweekgras. Ik wist wel hoe het kwam: achterstallig onderhoud, te weinig tijd. Ik kon geen spa meer in de grond krijgen door het dichte tapijt van wortels. Toen kwam er een tante met een schenking. We vroegen Michiel en hij kwam met een plan afgestemd op onze wensen.

Bij de afbraak was ik gelukkig niet thuis. Daar gingen duizenden sneeuwklokjes, akeleien in honderd kleuren, grote bossen Zeeuws knoopje, mijn donkerrode stokrozen en al die planten waarvan ik wist van wie ik ze gekregen en waar ik ze gekocht had.

Bij de opbouw zagen we de eenheid en de harmonie ontstaan. Van oorsprong twee tuinen, werden nu een geheel. De verhoogde bakken maken het tuinieren over tien of twintig jaar ook nog mogelijk (hopen we). Al in het eerste jaar was er weelderige groei van vaste planten en grassen en ieder jaar wordt het mooier. De ellendelingen worden door het worteldoek tegengehouden. Alleen de winde steekt de kop nog wel eens op.

Ik geniet weer van de tuin, van het onderhoud, van het zaaien, verplanten, iets nieuws toevoegen. De kleindochter fietst over het pad, schommelt en en maakt “soep” in een emmer water. Fietsers stappen af om een compliment te maken.

Michiel wist van de tuin weer een vreugde te maken!

–Ineke en Nico, Februari 2017

Wij hebben sinds onze verhuizing een groot stuk grond (1,3 ha); met daarop (te)veel bomen en een niet onderhouden, verwaarloosd stuk waar de brandnetels 2 meter hoog staan. Daar hadden we zelf heel veel tijd in kunnen gaan ploeteren zonder echt ergens te komen. Zonder een goed doordacht ontwerp zou dat zinloos zijn. Na eerdere goede ervaringen met Pulsatilla hebben we dus Michiel Verheijen gebeld. Hij is met ons een lange middag intensief bezig geweest en zo is er een prachtig ontwerp tot stand gekomen. Mooi om te zien hoe er van kijken, overleggen en wat voorzichtige lijntjes op papier een mooi ontwerp tot stand kwam. Bij ons is daarmee het enthousiasme ontstaan er echt wat moois van te gaan maken. We gaan dat in stappen aanpakken samen met Michiel en gaan er zo echt wat moois van maken.

–Herman, september 2016

Vorig voorjaar (2015) heb jij me geholpen met onze heg: advies, daadwerkelijk gesnoeid en bemest. En je hebt ideeën voor de geveltuin aangedragen/geadviseerd.

In beide gevallen met heel goed resultaat, zo merkten we vooral deze lente en zomer! De heg is weer echt mooi dicht.  Hij oogt gezond. Heel fijn!
En de geveltuin is een succes. De planten slaan goed aan en het ziet er aangenaam uit. Enige jammere: de bloeiers ( van bollen die we ertussen gepoot hebben) bleken niet ‘hufterproef’ te zijn. Daar moeten we iets anders op verzinnen. Maar verder is het echt een verrijking, die groene voortuin.

En, wat ik al hoopte, we hebben anderen ermee geïnspireerd: inmiddels wemelt het van de geveltuintjes in de Linie.
Dus: dank je wel voor je verschillende adviezen en hulp!

–Jojanneke, september 2016

Michiel en zijn team hebben ons aangenaam verrast met een creatief tuinontwerp en met hun noeste arbeid om van onze tuin iets moois te maken. Wat begon met een advies over drainage liep uit op een plezierige samenwerking.

Michiel is een inspirerend adviseur, kan goed luisteren en is een leuk iemand. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat!

–Marion, Juli 2016

Het dakterras ziet er werkelijk fantastisch uit Michiel. Nog mooier dan ik me kon voorstellen!

–Alexandra, Juni 2016

Dank voor je mooie en leuke ontwerp voor onze voor- en achtertuin.

–Wietske, Mei 2016

Ben heel content met de tuin. Iedereen die langs komt is ook heel enthousiast en vindt het heel mooi geworden. Hartelijk dank, zeker ook voor de prettige manier waarop jij en Ties de klus geklaard hebben.

–Arda, mei 2016

Heel erg bedankt voor het mooie werk.

–Gea B.April 2016

We zijn heel erg tevreden met ons nieuwe terras en tuinpad. Onze dank hiervoor!

–Hilda, Voorjaar 2015

Lokaal. De keuze voor Michiel van Pulsatillatuinen ligt besloten in onze voorkeur om te werken met lokale ondernemers.

 Ambacht. Bij onze nieuwe tuin kwam er veel timmerwerk aan te pas. Je herkent de ambachtsman in Michiel. Al werkend ideeën aandragen, suggesties aanleveren die je zelf niet had bedacht. Iets nieuws toevoegen en de goede dingen behouden.Daarnaast neem je iets mee van Michiel. Een andere kijk op je tuin, die je eerst niet zag. Door iets weg te halen lijkt de tuin nu groter en straks groener dan voorheen.

Kijkje nemen? Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwwijk tuin met veel vlonderwerk? Rijd dan eens langs De Waard 2 in Groningen voor een impressie hoe het kan worden.

–Annette & Ekko, maart 2015.

Van stadstuin tot paradijs

Vooral dankzij Michiel is onze rommelige stadstuin veranderd in een mooi paradijsje. We hadden zelf wel wat ideeën over hoe we van een verwilderde en rommelige tuin iets konden maken. Maar het bleef bij een pad hier, een stukje gras daar en nog wat borders her en der. Al tijdens onze eerste zeer plezierige kennismaking kwam Michiel met een voorstel waar we direct warm voor liepen. Een speels slingerpad, hergebruik van bestaande materialen en planten aangevuld met nieuwe struiken en planten. Heel fijn is dat Michiel steeds bij ons checkte wat wij ervan vonden.

Het gras is inmiddels groen en wordt binnenkort voor de eerste keer gemaaid. Het is elke dag een genot om te zien hoe steeds andere planten gaan bloeien. Mooi achterelkaar, zodat het nooit ‘saai’ is. Wij kijken terug op een zeer prettige samenwerking.

Michiel (en rechterhand Ties): bedankt voor het creëren van dit mooie paradijsje!

–Kor en Gerda, Mei 2015

Mooi, leerzaam en ook erg gezellig!
— Migiel, Voorjaar 2014

Na bijna 17 jaar tegen grijze stoeptegels aangekeken te hebben wilden we wel eens wat anders in ons kleine stadstuintje.
Vele ideeen borrelden op maar of dat ook allemaal haalbaar was?
Gewoon maar wat gegoogled en daar popte pulsatilla tuinen op. We lazen de recenties en de werkwijze van Michiel. Wat vooral de doorslag gaf was het feit dat Michiel al eerder met kleine ruimtes had gewerkt en daar wat moois had weten te creeren. We belden en een afspraak was zo gemaakt.

We kregen huiswerk op: maak een schets (was al af), bedenk wat je wilt (geen probleem!) en meet de boel goed op (check). Gewapend met een tekenblok en rolmaat troffen we elkaar op een avond.
Michiel luisterde goed en werd enthousiaster met de minuut, wij ook. Gelukkig konden al onze wensen ingewilligd worden, het moest allemaal gaan passen!

Michiel maakte een offerte in delen zodat we qua budget en tijd konden bedenken wat we precies af wilden nemen.

We zijn erg tevreden over de samenwerking en het vertrouwen maar vooral over het resultaat ook over de waarin dat gebeurde. Michiel werkt vlot en precies.. en daar waar zaken along-the-way toch nog aangepast dienden te worden werd er snel en prettig gecommuniceerd.

Michiel, dank voor het puik afleveren van onze stadtuin 2.0!

— Wieger & Wendy

Ongeveer 2 jaar geleden heb je m’n achtertuin “omgeploegd” en opnieuw ingericht.
Al 2 jaar geniet ik er zo van, van de uitgezette lijnen, het flagtone-paadje naar de schuur toe, verdeling gras/planten.
De 1e 2 jaren was het nog een nieuwe tuin en nu opeens zie ik dat het voller is geworden.
Ik wilde je even laten weten hoe ik van de tuin geniet.

— Heleen

Eind juni 2014 hebben wij onze tuin laten ontwerpen en aanleggen door Michiel. Onze tuin was al jaren niet meer naar onze zin en we zaten er daarom ook niet zo veel in. We wisten zelf eigenlijk niet hoe we dit aan moesten pakken en het ontbrak ons ook aan inspiratie en tijd. Via een zoektocht op internet kwamen we op de website van Pulsatilla tuinen terecht. Wat we daar lazen en zagen sprak ons aan. We hebben Michiel uitgenodigd om langs te komen om onze situatie en wensen te bespreken. Michiel ging daarna met een ontwerp aan de slag. Het is Michiel gelukt om een goed ontwerp te maken dat bij ons past, een – in de basis – strakke tuin met speelse elementen.

De uitvoering van het ontwerp is met veel zorg uitgevoerd. Je merkt aan hem dat hij plezier heeft in zijn werk en pragmatisch is. Hij besteedt veel zorg aan details en afwerking. Begin juli was de tuin klaar (geen maanden wachttijd) en we genieten nu al weer geruime tijd van onze nieuwe tuin.

Tenslotte over de financiele kant van de opdracht geen op of aanmerkingen. Van offerte tot eindfactuur was alles glashelder en geen verrassingen achteraf.

— Peter en Helma

Terwijl buiten de wind in kracht toeneemt, en de kinderen vrij krijgen van school om veilig thuis te kunnen komen, zitten Michiel en ik aan tafel om samen een tuinontwerp te maken.
Het is vijf jaar geleden sinds wij op dezelfde manier ons huidige tuinplan maakten en later ook samen uitvoerden. De tekeningen die Michiel toen heeft gemaakt, heb ik nog.
Voor hij komt leg ik dan ook de doos met kleurpotloden, een potlood en een gum klaar.

December 2013

Dit keer heb ik hem gevraagd om de verhuizing van onze tuin naar Sauwerd met mij voor te bereiden. En een ontwerp te maken voor onze nieuwe tuin, met mijn huidige beplanting.
Hij heeft mij gevraagd om foto’s te maken van onze nieuwe woonomgeving en een lijst met planten die meegaan.
‘De verhuizing van mijn planten is voor mij belangrijker dan de verhuizing van onze meubels’, zeg ik.
‘Zo mag ik het horen.’ Michiel zit al achter de tafel met een glas water naast zich.

Langzaam ontstaat het ontwerp:
‘Hier houden we het kleiig, daar passen je hortensia’s en siergrassen bij.’
‘Daar komt zwarte grond, een verhoogde border, een rood terras. Een geheimzinnig hoekje met bomen, varens en een pergola waar je kamperfoelie overheen kan groeien.’
‘Wil je weer ronde vormen of zullen we eens recht proberen?’
Ik laat me leiden door zijn enthousiasme en ga mee in recht.
Tussendoor eten we een kop erwtensoep.

Tenslotte lopen we nog één keer door mijn huidige tuin. De namen van de planten die ik niet meer weet, vult Michiel in.
Komt het goed met de verhuizing? Het komt goed.
Als hij weg is ligt er een A4tje op tafel met een compleet tuinplan, waarin de voorkant, zijkant en achterkant van het huis zijn opgenomen.

Over een paar maanden komt hij voorrijden met de aanhanger en verhuizen we het levende groen.
Om het in Sauwerd in nieuwe grond te zetten.
Nu maar hopen dat de winter niet al te streng is.

— Ellie

Renovatie voor- en zijtuin van ongeveer 40 m² november 2013

Tijdens onze eerste afspraak, kwam Michiel al direct met zijn houten tekenkoffer. Hij legde zijn werkwijze uit. Op zijn website had ik die niet helemaal goed begrepen.

Hij maakt een ontwerp bij je thuis, in samenspraak. Voor deze uren betaal je los. Ik vind dat wel een doorzichtige werkwijze. De ontwerpuren bij andere klanten worden dus niet verrekend in de uitvoeringsuren van mijn tuin.

Met interesse heb ik gekeken hoe een ontwerp tot stand komt. Uiteindelijk heb ik dit eerste ontwerp gelaten voor wat het was. Ik wilde nog meer mijn eigen stempel drukken op het ontwerp. Ik heb een schets gemaakt van de structuur die ik wilde hebben en met behulp van tuingidsen heb ik lijsten gemaakt van planten en struiken die me aanspraken.

Tijdens een tweede afspraak heeft Michiel mijn ideeën op realiseerbaarheid beoordeeld. Hij heeft de schetsen verder geconcretiseerd en hij heeft advies gegeven over de planten en materialen. Ik vond het heel plezierig om mijn ideeën en smaak te toetsen aan zijn inzichten en ervaring. Michiel heeft daarna direct de uitvoering ingepland, onder voorbehoud van mijn akkoord met het nieuwe ontwerp.

De uitvoering was volgens planning. Gestart werd met de kap van een flinke boom en het uitfreezen van de wortels. Hiervoor heeft Michiel een collega ingehuurd. Tijdens de uitvoering was er ruimte voor nieuwe inzichten, twijfels en kleine aanpassingen.

Ik ben erg tevreden met het resultaat en ook met het proces en de prijs. Niet alleen ik, maar ook mijn dochter van 9 jaar was erg te spreken over Michiel. Ze heeft hem de laatste dag met plezier geholpen met vegen en opruimen.

Kom gerust mijn tuin bekijken, als je overweegt om je tuin door Michiel te laten aanpakken!

— Carla

Zomer 2013

Michiel is een fantastische vakman en een mooi mens.
Een fantastische vakman, omdat hij in staat is je wensen en ideeën over wat je met je tuin wilt naar een concreet plan te vertalen. En als je het plan dan ziet, dan zeg je: Ja, zo heb ik het bedoeld! Michiel kan als geen ander luisteren naar wat de klant wil. Hij combineert de ideeën van de klant met zijn grote deskundigheid en zijn visie. Dat heeft voor ons geresulteerd in een landschapstuin die onze verwachtingen ruimschoots overtrof. Wat is het nu dat onze tuin zo mooi maakt? De eenvoudige natuurlijke schoonheid van het ontwerp. We wisten wel vaag wat we wilden maar konden dat onmogelijk vertalen naar iets concreets. Onze ervaring was beperkt tot een stadstuin van 40 m2 , ons nieuwe huis heeft een perceelgrootte van ruim 3.000 m2. De opgave was om van de aangelegde tuin rond ons huis en het aangrenzende weiland, waar schapen op hadden gegraasd, één geheel te maken. Michiel kwam ’s morgens binnen en aan het einde van de middag hadden we een schets van hoe onze tuin eruit zou gaan zien en er nu ook uitziet. Met die schets gingen we aan de slag.
We wilden zoveel mogelijk zelf doen. Bij elk deelproject vroegen we aan Michiel wat wij konden doen en welk deel hij voor zijn rekening kon nemen. En steeds verliep de samenwerking alsof het altijd al zo was geweest. Samenwerken met Michiel is iets moois, omdat Michiel een mooi mens is. Een harde werker en tijdens de koffie en de lunch iemand met wie je als een vriend kunt praten. En weer of geen weer, we werkten aan de tuin. Alleen de vorst was in staat ons werk te vertragen.
Wij hebben nu in nog geen jaar een tuin gekregen, waar we elke morgen weer blij van worden. De prachtige oude bomen zijn op een natuurlijke manier geïntegreerd in de nieuw aangelegde delen. We hebben een bloemen- en een rozenheuvel en verschillende perken met struiken en siergras en veel beschutting tegen de altijd waaiende wind.
Michiel is zeer klantgericht en accuraat. Altijd op tijd als we hem om een offerte of prijsindicatie vroegen, en van een goed detailniveau. En ook als we iets aan hem voorlegden, per e-mail, dan kregen we steeds binnen een paar dagen antwoord, en een antwoord waarmee je weer verder kon.
Door Michiel is de aanleg van onze tuin iets moois geworden en verdwenen onze aanvankelijke zorgen over hoe het allemaal moest met de tuin, als sneeuw voor de zon. Michiel: heel veel dank hiervoor.

— Patricia en Adrie.

Pulsatilla is een integer, betrouwbaar en creatief hoveniersbedrijf.
Wij zijn erg tevreden met het resultaat dat we dankzij Michiel hebben bereikt.
Elke ochtend worden we wakker met het uitzicht over de tuin en dat is een heerlijk begin van de dag!

— Michiel en Ciska

Beste Michiel (en Ties),

We zijn vol bewondering voor jullie werkzaamheden. Onze tuin heeft diepte gekregen; er is letterlijk een dimensie aan toegevoegd. Dat is dus wat professionele tuinarchitectuur vermag, bovenop alle verbeteringen in detail waardoor het eigen karakter van de tuin versterkt naar voren komt. De plaats van waaraf Minerva Pulsatilla streng maar tevreden het geheel overziet, is perfect gekozen. Kortom, een kunstwerk. We zullen binnenkort niet meer uit de tuin weg zijn te slaan. We verheugen ons op verdere contacten.

— Marian en Wim

Bij aankoop van een boerderij in de Groninger weilanden hadden we zelf wel ideeën over de inrichting van de tuin, maar het was te groot om het te overzien. We woonden aan een 80 kilometerweg en moesten rekening houden met geluidsoverlast. Dat wordt al snel veel meters houten schutting en meestal niet echt mooi. Michiel wist er wel raad mee. Hij kan goed in schatten hoeveel er kan voor hoeveel geld. Prioriteiten stellen in het projectplan en alternatieve oplossingen vinden als het er op het eind van het plan te weinig geld is.

Ons terrein is 1800 m2 en ziet er nu in alle seizoenen mooi uit. Het is naar onze wens een beetje wild en vol met geuren en houdt de harde zuidwestenwind voldoende tegen. Toen we zeiden een appelhof te willen en al drie laagstamboompjes te hebben, zei Michiel dat je bij de boerderij hoogstam moet plaatsen en hij elders op het terrein de laagstammetjes wel hergebruikt. Kennis van natuur in combinatie met oog voor cultuur…..wij zijn tevreden tuingenieters!

— I en R

We hebben je goed door je ideeen laten inspireren. Achter zijn we meer aan het vervormen gegaan, waarbij we op het hele verre punt waar je ons neerzette om onze blik naar achteren te laten trekken een kastanjeboom van 25 jaar oud hebben gezet. Grappig om te merken dat een eenvoudige verandering inderdaad je blik meteen helemaal naar achteren doortrekt. Om de boom maken we een bankje. Heel simpel maar op goedkope wijze een manier om wat te doen met je blik. De perken zijn we aan het vervormen (veel planten verzet en gras gezaaid en zo omvormen naar een speelsere vorm). Verder hebben we achter vormen veranderd. Dus eigenlijk zijn we met heel eenvoudige middelen onze tuin van vorm aan het veranderen. Bedankt voor je adviezen, we zullen je in de toekomst zeker weten te vinden bij volgende vragen.

— Arien

Michiel is een bevlogen tuinarchitect met een hands-on mentaliteit.
Hij verstaat de kunst zijn originele ideeen en onze wensen te vertalen in een prachtig tuinplan waarin de omgeving een belangrijke rol mag spelen, en oude materialen een nieuwe functie krijgen. Dingen die wij erg belangrijk vinden, en in onze tuin ook noodzakelijk waren.

We hadden professionele hulp nodig bij de herinrichting van onze enorme tuin. Overal waar je keek moest er wel iets gebeuren, we zagen door de bomen het bos niet meer. Michiel heeft ons geholpen overzicht te creeeren en de boel weer inzichtelijk gemaakt.

We hebben het plan in delen samen met hem uitgevoerd wat ontzettend leuk en leerzaam was. Michiel is een plezier om mee samen te werken, en verstaat de kunst je te motiveren. We hebben tijdens het bikkelen in de maartse buien veel gelachen. Hij beschikt over enorm veel kennis, is geduldig, heeft humor, werkt razendsnel en is zo sterk als een beer!

— Simone en Hugo

Toen we besloten te verhuizen naar een ruimer, vrijstaand huis, zag ik vele voordelen, en een heel groot bezwaar, namelijk De Tuin. Na een cursus Natuur rijk tuinieren hadden we wel een aantal ideeen en een wensenlijstje, maar het vertalen in een mooi concreet plan bleek echt lastig. Michiel heeft onze ideeën en wensen verder uitgewerkt tot een heel mooi, gebalanceerd geheel. De fraaie elementen (als vijver en border) trekken de aandacht, en de minder fraaie elementen (schommel, trampoline) zijn niet storend aanwezig. Michiel heeft de aanleg naar volle tevredenheid uitgevoerd. Hij gaf goede, tijdige adviezen (zoals over het benodigde grondwerk), en volgde logische planning, van straatwerk direct na oplevering in december tot en met de beplanting eind april. Michiel besteedt duidelijk zorg aan alle fasen, en dat is te zien aan het resultaat. Het leukste is dat we enthousiast zijn geraakt, en met plezier in de tuin werken, zitten, rondlopen en kijken naar de groei van de tuin!

— Marieke

Even een mailtje om je te laten weten dat mijn tuin zo mooi is. De bloemen van de oranje wolfsmelk en daarachter de Cornus Kausa komen heel mooi uit tegen de nieuwe donkere schutting. Die Cornus is wel heel bijzonder, zoals de bloemen er op de takken lijken te liggen, heel apart. De klimmers tegen de schutting slaan goed aan. Ik heb er ook nog wat stokrozen tegenaan gezet, tegen het stukje waar gras is.

De klimrozen tegen de voorgevel staan in bloei en geven een overdaad aan bloemen. Het is echt een prachtig gezicht. Ik ben zo blij.

De druiven hebben nog veel meer trosjes dan vorig jaar en de fruitbomen in de voortuin worden steeds mooier nu ze nog meer blad en vruchten hebben dan vorig jaar. Er zit een enorme lading pruimen aan te komen dit jaar.

Kortom, het is een lusthof hier, zowel voor als achter. Veel insecten en vogels, er is altijd wat te zien, wat heb je het mooi gemaakt hier.

— Dianne

Super tevreden kijk ik de tuin in! Wij zijn erg blij met het eindresultaat!! Veel ruimtelijker (mijn zoon rijdt met skelter en step de tuin rond zonder obstakels en kan zelfs draaien!). Knusser door de pergolas (vond ze eerst wat te robuust maar vind ze nu prima). Zelfs zonder groen ziet het er al leuker uit, kijk uit naar het groeien van de klimplanten. Praktischer door 2 ruime terrassen die in de zomer erg handig zullen zijn.

— Rudie en Regina

Michiel is mij zeer goed bevallen! Hij is vriendelijk, kundig en luistert erg goed naar wat je zegt en wilt. Hij denkt mee en geeft tips en aanwijzingen. Kortom; een prettig iemand om in de tuin te hebben.

— Ivonne

Onze tuin waarvoor jij het ontwerp hebt gemaakt staat nu in volle groei en bloei. Het is elke dag opnieuw genieten! We lopen langs het slingerende pad langs volle bloeiende borders en gaan zitten op het verhoogde terras aan het eind van de tuin of op het andere onder de wilg. Ook de voortuin is nu geheel beplant in 3 trapsgewijs oplopende terrassen. Kortom ,het totaal is een lust voor het oog en een lafenis voor de ziel.
Conclusie: jouw ontwerp is, wat ons betreft, helemaal geslaagd en kan iedereen worden aanbevolen.

— Luut en Lieke

Eerdere tuinen hadden we zelf ontworpen, die waren altijd naar onze zin. Bij deze tuin wisten we het niet.
Bij een zoektocht op internet sprongen de ontwerpen van Michiel er uit. Doordat hij bij het eerste gesprek zoveel tijd nam voor het doorspreken van onze eigen ideeën en wensen, was het ontwerp van hem direct een schot in de roos. Het was mooi, origineel en spannend; het ging in creativiteit verder dan wij zelf hadden kunnen bedenken. Michiel heeft ons goed geadviseerd, ook over het hergebruik van planten en ander materiaal.
Leuk was dat we bij de uitvoering zelf konden meewerken. Zo werd het toch weer onze tuin. De zorg van Michiel stopt niet op na het opleveren. Hij houdt interesse in de ontwikkeling en de groei.

— Dorothee en Wolter

Al meer dan 10 jaar komt Michiel Verheijen twee keer per jaar om onze tuin weer op orde te brengen. Elke keer is het verrassend om aan het eind van de dag te zien hoeveel hij gedaan heeft. Michiel werkt erg hard en zo te zien met plezier. Hij heeft altijd wat planten bij zich, zodat er steeds iets vernieuwd wordt. Wat we erg waarderen is dat hij met eigen ideeën komt, maar ook rekening houdt met onze wensen. Bovendien is Michiel niet alleen een prima hovenier, hij heeft bij ons ook een prachtig terras gelegd.
Het is duidelijk: we kunnen niet zonder hem.

— Klaas en Klara

Wij zijn al jaren “klant” van Pulsatilla en dus zeer tevreden. Michiel is erg goed in staat onze wensen en eisen (onderhoudsarm, niet super duur, hergebruik oude spullen, vruchtboompjes, rozen, blauwe regen, zonterras, plek voor kippen) om te zetten in een mooie, bruikbare tuin. Er is overleg op precies de goede momenten voor verstandig en oplossingsgericht meedenken bij onvermijdelijke tegenvallers en teleurstellingen. Het blijft tenslotte levend materiaal. Kortom, wij hopen dat wij samen met Michiel de vruchten van onze eigen pas geplante leipeer nog vele malen zullen plukken!

— Wolter Buikema en Margreet Schaaf

Michiel Verheijen heeft eerst in de stad en later op een dorp mijn voor- en achtertuinen ontworpen en aangelegd. Hij heeft zich goed kunnen voorstellen wat ik belangrijk vind in een tuin. Door zijn creativiteit en vakmanschap werden mijn tuinen mooier en spannender dan ik zelf had kunnen bedenken. Hij stimuleerde mij om zelf struiken en bomen uit te zoeken en aan te geven waarom deze mij aanspraken. Ik geniet van de vorm en de beplanting van mijn tuin, van de vogels en insecten die de tuin aantrekt. Verder komt hij zijn afspraken na, waardoor hij voor mij een goede en betrouwbare hovenier is.

— Dianne Velvis

We hadden de vrijheid om het ontwerp van de tuin met je samen in te vullen, met gebruik van wat er al was aan planten en materiaal. We vonden het bijzonder dat je zo goed iets nieuws kunt maken van wat er al is. Bovendien hebben we de praktische aanleg van de tuin samen met je gedaan, waarbij jij uiteraard de regie had. Het leuke daarvan was dat we meer betrokken waren bij het project en dat we zo de kosten konden drukken.

— Ellie en Wim

Via Jan en Leo ben ik met jou in contact gekomen. Omdat mijn voor- en achtertuintje er niet uitzagen heb ik jou om advies gevraagd om er iets moois van te maken. Dat is je heel goed gelukt. Ik geniet nog iedere dag van. Mijn voormalige buren waren zo enthousiast over de metamorfose van mijn tuintje, dat ook zij van jouw vakmanschap gebruik hebben gemaakt. Je bent in mijn ogen een goede vakman, die met veel liefde zijn vak uitoefent.

— Ineke

Michiel is voor ons de perfecte tuinman, hij gaat uit van onze wensen, waar hij speels en op natuurlijke wijze vorm aan geeft. Hij mag graag iets unieks ontwerpen en uitvoeren. Hij houdt rekening met wat er in je tuin al groeit en bloeit. Hij vindt het prima als je meewerkt en is niet te duur.

— Marike

Pulsatilla is een hoveniersbedrijf waar wij al jaren zowel zakelijk als prive diverse ontwerp- en tuinonderhoudsopdrachten aan uitbesteden. Zijn tuinideëen zijn origineel, de ontwerpen passen perfect in de bestaande omgeving en zijn desgewenst low budget uit te voeren. Mede door zijn accurate werkwijze, creatieve oplossingen en duidelijke communicatie is de samenwerking altijd prettig.

— J.Ditzel, Thetra

Voor een paar probleemperken in onze heerlijke stadstuin hebben we de hulp gevraagd van Michiel.

Michiel heeft ons op een prettige manier geadviseerd. Goed onderzocht wat voor ons en voor de tuin belangrijk is. Hij heeft overzichtelijke voorstellen gedaan voor verbetering. Handig was dat hij veel kleurige gidsen mee had met bloemen en planten. Zo konden we makkelijk kiezen en beslissen. De mogelijkheid voor overleg en feedback via email is praktisch.

Naast de verbeteringen doet Michiel ook het groot onderhoud rond de seizoenwisselingen. Hij beoordeelt of snoei nodig is, waar moet worden bijgemest en hij kan veel groenafval makkelijk storten. Michiel werkt opvallend snel en realiseert een complete metamorfose in korte tijd.

We verheugen ons alweer op de lente.

— Paulien Bakker